Závěrečná zpráva ze závodnické sezóny 2018

Naši sportovci se zúčastnili závodů hlavně v těchto seriálech: MS sajdkárkros, Mez. MČR  sajdkárkros, PČR sajdkárkros, Mez.MČR motokros, Mez MČR bikros,  MTB Šumperský pohár horských kol. Vyzkoušeli jsme také Road racingové závody sajdkár.

Prioritou byl seriál MS sajdkárkrosu, Mez MČR sajdkárkrosu a motokrosu. V sajdkárkrosu byli největšími tahouny Tomáš Vejchoda a Miroslav Zatloukal. Bohužel oba dva, tedy jezdec i spolujezdec, utrpěli během sezony zlomeninu nohy a to zhruba měsíc po sobě. To zásadně ovlivnilo celkové výsledky, kdy v MS skončili na  41. místě a v republice na místě 6. Druhá posádka v republikovém šampionátu byla Martin Krejčí a Jan Hanulík, ti obsadili 17. místo.

V Přeboru ČR sajdkárkrosu nás reprezentovali bratři Matysové 6. místem v celkovém hodnocení.

V motokrosovém republikovém mistrovství třídy MX2 nastoupil Adam Dušek, ten se ovšem také nevyhnul zranění a v seriálu obsadil 21. místo.

Ve třídě Junior 65 sbíral zkušenosti v první sezoně této třídy Ferda Lipka. Mezi staršími a zkušenějšími se neztratil a vyjel si 21. místo.

V Mez. MČR čtyřkolek nám udělal radost mladý Ondřej Salač, když celkově obsadil pěkné 6. místo.

Horská kola doplňují motocyklové disciplíny v našem týmu. S mladými závodníky se účastníme seriálu Šumperský pohár horských kol. Nejlepší umístění v celkovém hodnocení dosáhla Michaela Rozehnalová a to 3. místo v kategorii Benjamínci. V kategorii Malí žáci potom Lucie Rozehnalová 5. místo, v kategorii Předžáci získal Karel Trojek také 5. místo.

Využili jsme také nabídky zúčastnit se road racingových závodů sajdkár ve třídě Klasik. Václav a Marek Rozehnalovi se zúčastnili třech závodů. V Mělníku získali 4. místo, v závodu do vrchu v německém Luckendorfu 2. místo mezi nováčky a vrcholem bylo TT v Hořicích, kde museli v hlavním závodě po odjeté polovině odstoupit pro technickou závadu.

Naší závodníci se zúčastňovali také závodů územních přeborů a pohárových závodů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.